BRILLENGLAZEN

Een unifocaal glas is een glas met slechts 1 sterkte en corrigeert uw zicht slechts op 1 afstand, bijvoorbeeld een leesbril of een bril om ver te zien.

Een vaak voorkomend probleem is astigmatisme: het oog heeft geen perfect ronde vorm maar is meer ovaal (in de hoogte of breedte). Een torisch glas heeft een cylinder waarmee deze vervorming wordt gecorrigeerd.

Bij de keuze van brillenglazen moet u rekening houden met verschillende factoren: uw dagelijkse activiteiten, (hoofd)houding, frequentie van brilgebruik, keuze van het montuur en correcte montage. Dankzij voortdurende opleiding en ervaring zijn wij dan ook specialist in het adviseren en monteren van brilglazen, in het bijzonder progressieve brillenglazen! Wij zullen bij het adviseren van aangepaste brillenglazen rekening houden met uw voornaamste activiteiten en leefomgeving.

Bent u bijvoorbeeld een intensieve computergebruiker, dan zal vooral aandacht worden besteed aan de zone ‘tussenafstand’ en speciale behandelingen van het glas waardoor vervelende reflecties worden vermeden en het contrast wordt verhoogd.

Ook personen die veel lezen of vaak in de auto vertoeven hebben specifieke behoeften.

Bovendien bieden wij u de keuze tussen verschillende opties:

Verdunning

Met behulp van een geautomatiseerde 3D-scanner, zullen wij de vorm van uw persoonlijk montuur aftasten. Op basis van meer dan 10 000 verschillende meetpunten laat hij daarna het glas extra dun produceren. Echt maatwerk! Hierdoor kan uw glas extra dun worden geproduceerd zodat u toch kleine, hippe montuurtjes kan blijven dragen!

Waterafstotende laag

Dankzij deze behandeling krijgen water en vet geen kans meer. Vochtdeeltjes blijven minder gemakkelijk op uw glazen kleven (damp, regen,…). Vuile glazen schoonmaken was nog nooit zo gemakkelijk!

Meervoudige ontspiegelen

Door deze ontspiegeling worden vervelende reflecties vermeden.

Hardlaag

Een hardlaag zorgt voor een krasbestendig, reflexvrij glas. Hierdoor worden hinderlijke fijne krasjes op glazen vermeden waardoor het glas nog gebruiksvriendelijker is!

Verkleurende glazen

Deze brilglazen zijn binnenshuis uitzonderlijk transparant maar verkleuren automatisch buitenshuis. Zo bent u beschermd tegen de schadelijke straling van de zon. Uw ogen zijn tevens beschermd tegen de schadelijke invloeden van UV-stralen, op zonnige dagen, bewolkte dagen en alles ertussenin!

Gekleurde glazen zijn verkrijgbaar in verschillende tinten (grijs, groen, bruin, oranje, mauve en roze) én bovendien aangepast aan uw sterkte. Ze zijn gemaakt uit kunststof, wat hen vederlicht maakt. U kan ze bovendien laten plaatsen in een nieuw of bestaand montuur.

LEESBRILLEN

Iedereen die ouder is dan veertig, komt sowieso toe aan een leesbril. 
Naarmate u ouder wordt, neemt de flexibiliteit van uw ooglens af. 
Uw ogen passen zich langzamer aan aan de verschillende kijkafstanden, vooral tussen 25 centimeter en 1 meter. 
Dit afnemen stabiliseert zich rond uw 65e
Het is aan te bevelen eens per jaar uw ogen te laten controleren. Dan pas weet u zeker dat u geniet van een optimaal zicht. 

Leesbrillen bestaan tegenwoordig in allerlei maten en gewichten. 
Enige waakzaamheid inzake de kwaliteit is dan ook niet onontbeerlijk.

Een overzicht van de verschillen tussen een leesbril op maat en de pasklare bril (standaard in de grootwarenhuizen): 

De 'pasklare bril'

 • Kwaliteit en montage is ronduit slecht.
 • Glazen zijn niet zuiver en vertonen vele aberraties.
 • Het optisch centrum is meestal zoek doordat er bij het monteren geen rekening 
  wordt gehouden met uw pupilafstand.
 • Astigmatisme wordt nooit gecorrigeerd.
 • Langdurig gebruik kan leiden tot hevige hoofdpijnen.
 • Is eventueel geschikt om even een prijslabel of een beknopte tekst te bekijken.
 • Kan niet hersteld worden.

 

De 'bril op maat'

 • Perfecte montage van het glas waardoor het optisch centrum van het glas vlak 
  voor uw pupilomgeving staat (garantie voor een feilloos zicht).
 • Linker- en rechteroog worden individueel opgemeten en gemonteerd en er wordt ook rekening gehouden met astigmatisme.
 • Is geschikt voor langdurig gebruik.
 • Kan gecontroleerd, aangepast en hersteld worden.

  Een leesbril op maat, inclusief individuele glazen, dit kan! U hebt maar één paar ogen... dus draag er zorg voor!

 

U leest graag en veel? Koop dan zeker een leesbril op maat.

 

Licht op maat

Stelt u zich eens voor: naast uw gepersonaliseerde Varilux glazen nu ook gepersonaliseerd licht voor het beste zicht!

Dit is de unieke Philips EyeCare Pro bureaulamp, exclusief bij ons verkrijgbaar aan de prijs van €179, waarmee zowel de lichtintensiteit als de lichtkleur persoonlijk ingesteld kunnen worden.

Elk oog is uniek en onderzoek heeft uitgewezen dat deze persoonlijke instellingen zorgen dat u nog scherper kunt zien en comfortabeler kunt lezen.

 

PROGRESSIEF

Varilux S-brillenglazen bieden meer dan twee miljard presbyopen optimaal zicht door het combineren van een breed gezichtsveld, een versneld aanpassingsvermogen én de eliminatie van het schommeleffect.
De visuele prestaties van multifocale brillenglazen worden in de S-series naar een hoger niveau getild door vijftien nieuwe patenten en drie revolutionaire technologieën: 4D Technologie, Nanoptix™ en Synchroneyes™.

PROGRESSIEF GLAS

Presbyopie is een natuurlijk verschijnsel en eenvoudig te verklaren. Iedereen zal er vroeg of laat mee te maken krijgen. Naarmate u ouder wordt, neemt de flexibiliteit van uw ooglens af. Uw ogen passen zich langzamer aan aan de verschillende kijkafstanden, vooral tussen 25 centimeter en 1 meter. Dit afnemen begint op een leeftijd tussen 40 en 50 jaar en stabiliseert zich rond uw 65e. U heeft dus correcties nodig op verschillende afstanden.

 

Dé glazen bij uitstek hiervoor zijn progressieve glazen. Progressieve glazen combineren 3 sterktes in slechts 1 glas: onderaan een zone voor kortbij, bovenaan een zone om ver te zien en ertussen een zone voor optimaal zicht op tussenafstand. Deze tussenzone vergemakkelijkt de overgang van kortbij naar veraf of omgekeerd. 

Hierdoor wennen brildragers tegenwoordig veel sneller aan nieuwe progressieve glazen (in vergelijking met verouderde glazen / glazen met slechts 2 sterktes). Bovendien is de combinatie van verschillende sterktes in 1 glas niet langer zichtbaar. Andere mensen kunnen dan niet meer aan de hand van uw bril uw leeftijd raden!

 

Doordat er 3 sterktes in slechts 1 glas worden geïntegreerd, is het zicht aan de zijkanten iets minder scherp. De laatste nieuwe generatie progressieve glazen minimaliseert echter dit fenomeen en biedt dus de allerbreedste kijkzone. Dankzij deze progressieve glazen wordt uw optimaal zicht gegarandeerd! 

Alle progressieve glazen zijn van de laatste nieuwe generatie.

 

PROGRESSIEVE REVOLUTIE

 

1° generatie progressieve glazen 

De ontwikkeling van progressieve brillenglazen zorgde begin jaren '60 voor een heuse revolutie op het gebied van optiek. Met één bril scherp kunnen zien op verschillende afstanden was een hele vooruitgang. Overal ter wereld werd overgeschakeld op 'progressieve' glazen.

Nagenoeg ging in het begin de combinatie van 3 sterktes in slechts 1 glas steeds gepaard met een aantal neveneffecten door de vervorming links en rechts van het glas. Sommige mensen ervaren dan bijvoorbeeld een schommeleffect bij het traplopen of hebben problemen met het telkens opnieuw scherpstellen bij de overgang van kortbij naar veraf en omgekeerd. Deze traditionele progressieve glazen zijn vandaag de dag nog steeds gangbaar omwille van hun budgetvriendelijkheid.

2° generatie: bredere kijkzone

In de loop der jaren werd gezocht naar technieken om deze vervelende neveneffecten en gewenningsproblemen te minimaliseren. De tweede generatie progressieve glazen biedt een veel bredere kijkzone waardoor dubbelzicht en vervelende neveneffecten worden vermeden. Deze vooruitgang betekent minder aanpassingsproblemen en een veiliger en comfortabeler zicht!

3° generatie: snellere aanpassing!

Even revolutionair als de intrede van progressieve glazen in de jaren '60, was in 2005 de ontwikkeling van een dubbelzijdig progressief glas! Dankzij een doorgedreven analyse van het natuurlijk gedrag van het oog (wet van Listing) is men erin geslaagd een nieuwe berekeningsmethode te ontwikkelen. Deze nieuwe methode laat toe om aanpassingen aan de voor- én achterkant van het glas op elkaar te laten inwerken en te complementeren. Deze nieuwe generatie progressieve glazen heeft een kortere tussenzone waardoor u van een breder gezichtsveld geniet en uw natuurlijke manier van zien wordt gegarandeerd.

Niet alleen went u sneller aan uw progressieve glazen, u geniet nu ook van een scherper en helderder zicht in de 3 verschillende zones én de wazige zones aan de zijkant worden beperkt. Uw ogen raken minder snel vermoeid en u geniet van een zeer comfortabel en dynamisch zicht.

De integratie van 3 sterktes in 1 glas vereisen een zeer precieze opmeting en montage van de glazen opdat de correcties de vereiste plaats op het oog bereiken. Wij zijn specialist in het adviseren en monteren van progressieve glazen.

 

Kom snel langs voor advies op maat van uw ogen!

TRANSITIONS

Net als gewone brillenglazen zijn Transitions brillenglazen binnenshuis en 's nachts transparant. Buitenshuis passen de brillenglazen zich automatisch aan de hoeveelheid UV-licht aan en kleuren grijs of bruin op.

Deze brillenglazen voor dagelijks gebruik bieden constant kijkcomfort en gemoedsrust door schittering en oogvermoeidheid te verminderen en te zorgen voor een UV 400 bescherming.

Dynamisch

Brillenglazen van Transitions gebruiken intuïtieve, fotochromische technologie en worden geactiveerd door natuurlijk licht. Onze brillenglazen zijn voor dagelijks gebruik ontworpen, voor binnenshuis en buitenshuis, en worden automatisch donker wanneer u op een zonnig moment naar buiten gaat.

Bescherming tegen UV-stralen

Net als de huid moeten de ogen beschermd worden tegen de schadelijke effecten van de zon. Transitions brillenglazen blokkeren 100% van de UVA- en UVB-stralen, wat het risico op beschadiging van de ogen helpt te verminderen.

Minder last van vermoeide ogen

De ogen werken de hele dag en proberen zich aan te passen aan de veranderende lichtomstandigheden. Transitions brillenglazen helpen uw ogen door de hoeveelheid licht te reguleren.

Verminderen de schittering

Op een zonnige dag passen Transitions brillenglazen zich aan de lichtintensiteit aan. Verbeter uw zicht en help schittering te verminderen met Transitions brillenglazen die zich snel aanpassen.

 

COMPUTERGLAS

Bent u een intensieve computergebruiker?
Dan hebt u ongetwijfeld al gemerkt dat dit vermoeiend is voor de ogen. 

Vermoeidheid van de ogen komt bij beeldschermgebruikers anderhalf maal zo vaak voor als bij niet-beeldschermgebruikers. 37 % van de gebruikers klagen minstens 1 maal per week over oogvermoeidheid.

Wij bieden u een aantal oplossingen.

Een goede opstelling van beeldscherm, bureau en stoel is belangrijk. 

Hier een aantal zaken waarmee u rekening kunt houden:

Een goede werkhouding: 

 • de ideale afstand tussen uw ogen en uw computerscherm situeert zich tussen 50 en 70 cm
 • de kijkrichting moet evenwijdig zijn aan het raam
 • het contrast tussen uw scherm en de omgeving moet zo klein mogelijk zijn
 • vermijd elke vorm van rechtstreeks invallend licht op uw scherm en brillenglazen 

 

COMPUTER GLAZEN VAN VARILUX

Deze bieden een perfecte oplossing voor afstanden tussen 25 cm en 1 m.
Deze glazen worden tevens ontspiegeld, waardoor reflecties vermeden worden.
Ze zijn ook lichtjes gekleurd om het contrast te verhogen en de hoge lichtintensiteit van uw scherm te beperken. 

Voor de 40+ is het mogelijk dat er een extra correctie nodig is voor nabij en/of veraf.
Het is belangrijk hier rekening mee te houden, echter zonder de tussenafstanden te verwaarlozen. 

Hier is het progressieve maatwerk dat u door ons aangeboden wordt onontbeerlijk.
De montage is erg belangrijk. Het is noodzakelijk de juiste correcties te maken, deze bepalen immers de juiste werkafstand.

 

OPTIFOG

Eindelijk geen last meer van aangedampte glazen.

De nieuwe OptiFog behandeling maakt een einde aan aangedampte glazen waar elke brildrager wel eens mee geconfronteerd wordt.

U kent wel het fenomeen als u plots van een koude omgeving naar een warmere omgeving gaat, dan beslaan uw glazen en ziet u enkele minuten niet door uw brilglazen. Dit is door de grote druppels die zich vastzetten op uw glas onder vorm van condens. Deze Optifog behandeling zorgt ervoor dat deze condensvorming in vorm van grote druppels omgezet wordt naar een film met miniscule druppels, zodoende dat u wel door u brilglazen kan zien.

Deze Optifog behandeling is enkel toepasbaar op nieuwe glazen.

ZONNEBRILLEN

HET BELANG VAN EEN GOEDE ZONNEBRIL 

Zonnestralen kunnen wel heel gevaarlijk zijn!  UV- en IR-stralen zijn niet alleen nefast voor de huid, maar kunnen ook schade aanrichten aan de ogen van zowel volwassenen als kinderen.
Schade door UV-stralen is niet onmiddellijk vast te stellen maar wordt met de jaren opgestapeld en kan op lange termijn oogproblemen veroorzaken.
Het dragen van een goede zonnebril is dus van essentieel belang voor de ogen! 

Het assortiment zonnebrillen dat op de markt wordt aangeboden, is dan ook zeer uitgebreid.
Een groot vierkant montuur, een klein rond montuur, donkere of lichte glazen in vele verschillende kleuren… De keuze is eindeloos. 

Ook op het gebied van prijzen zijn er grote verschillen.
In tegenstelling tot wat dikwijls wordt gedacht, zijn het noch de hoge prijs, noch de donkere glazen die een garantie zijn voor een zonnebril met goede bescherming. 

Een goede zonnebril moet conform zijn aan de EU-normen. Deze hebben glazen die 60 tot 90 % van de stralen wegfilteren. 

De grootte van de glazen speelt ook een belangrijke rol. Hoe groter de glazen, hoe groter de bescherming. 

Zo moeten ze uw ogen beschermen tegen rechtstreekse en onrechtstreekse stralingen.
Rechtstreekse stralingen als het zonnig is, maar ook onrechtstreekse stralingen als het bewolkt is, of stralingen die weerkaatst worden door water, sneeuw of een witte muur. 

Behalve bescherming biedt een goede zonnebril ultiem comfort:
u vermijdt ontsierende kraaienpootjes rondom de ogen doordat u niet met uw ogen hoeft te knijpen, sommige gekleurde glazen verhogen het contrast wat belangrijk kan zijn voor sporters (skiers, golfers,…) en u zal minder snel last hebben van hoofdpijn. 

Uiteraard is de zonnebril vooral ook een modisch gegeven: ieder zichzelf respecterend fashionista haalt ieder seizoen een ‘hot item’ in huis!
Je kent ze wel: weer of geen weer, de zonnebril maakt haar / zijn look compleet.
Denk maar aan Italië, hét land bij uitstek voor zonnebrillen: het lijkt wel alsof ze daar geboren worden met een zonnebril in hun haar (let wel: uitstekende diadeem, maar vergeet vooral niet de beschermende functie van de zonnebril!). 

Een zonnebril die u bij ons koopt, voldoet aan de vooropgestelde normen inzake bescherming.
Afhankelijk van uw levensstijl zoeken wij samen met u naar de meest geschikte zonnebril binnen zijn modieus aanbod.

Duikbrillen

Wij maken uw duikbril op sterkte:

Ver: €195/paar

Lees: €195/paar

Bifocaal: €320/paar

 

 

 

jfrey4.gif
okley5.gif
okley4.gif
okley3.gif
jfrey1.gif
okleylogo.gif
vrouw.gif