Varilux S-brillenglazen bieden meer dan twee miljard presbyopen optimaal zicht door het combineren van een breed gezichtsveld, een versneld aanpassingsvermogen én de eliminatie van het schommeleffect.
De visuele prestaties van multifocale brillenglazen worden in de S-series naar een hoger niveau getild door vijftien nieuwe patenten en drie revolutionaire technologieën: 4D Technologie, Nanoptix™ en Synchroneyes™.

PROGRESSIEF GLAS

Presbyopie is een natuurlijk verschijnsel en eenvoudig te verklaren. Iedereen zal er vroeg of laat mee te maken krijgen. Naarmate u ouder wordt, neemt de flexibiliteit van uw ooglens af. Uw ogen passen zich langzamer aan aan de verschillende kijkafstanden, vooral tussen 25 centimeter en 1 meter. Dit afnemen begint op een leeftijd tussen 40 en 50 jaar en stabiliseert zich rond uw 65e. U heeft dus correcties nodig op verschillende afstanden.

 

Dé glazen bij uitstek hiervoor zijn progressieve glazen. Progressieve glazen combineren 3 sterktes in slechts 1 glas: onderaan een zone voor kortbij, bovenaan een zone om ver te zien en ertussen een zone voor optimaal zicht op tussenafstand. Deze tussenzone vergemakkelijkt de overgang van kortbij naar veraf of omgekeerd. 

Hierdoor wennen brildragers tegenwoordig veel sneller aan nieuwe progressieve glazen (in vergelijking met verouderde glazen / glazen met slechts 2 sterktes). Bovendien is de combinatie van verschillende sterktes in 1 glas niet langer zichtbaar. Andere mensen kunnen dan niet meer aan de hand van uw bril uw leeftijd raden!

 

Doordat er 3 sterktes in slechts 1 glas worden geïntegreerd, is het zicht aan de zijkanten iets minder scherp. De laatste nieuwe generatie progressieve glazen minimaliseert echter dit fenomeen en biedt dus de allerbreedste kijkzone. Dankzij deze progressieve glazen wordt uw optimaal zicht gegarandeerd! 

Alle progressieve glazen zijn van de laatste nieuwe generatie.

 

PROGRESSIEVE REVOLUTIE

 

1° generatie progressieve glazen 

De ontwikkeling van progressieve brillenglazen zorgde begin jaren '60 voor een heuse revolutie op het gebied van optiek. Met één bril scherp kunnen zien op verschillende afstanden was een hele vooruitgang. Overal ter wereld werd overgeschakeld op 'progressieve' glazen.

Nagenoeg ging in het begin de combinatie van 3 sterktes in slechts 1 glas steeds gepaard met een aantal neveneffecten door de vervorming links en rechts van het glas. Sommige mensen ervaren dan bijvoorbeeld een schommeleffect bij het traplopen of hebben problemen met het telkens opnieuw scherpstellen bij de overgang van kortbij naar veraf en omgekeerd. Deze traditionele progressieve glazen zijn vandaag de dag nog steeds gangbaar omwille van hun budgetvriendelijkheid.

2° generatie: bredere kijkzone

In de loop der jaren werd gezocht naar technieken om deze vervelende neveneffecten en gewenningsproblemen te minimaliseren. De tweede generatie progressieve glazen biedt een veel bredere kijkzone waardoor dubbelzicht en vervelende neveneffecten worden vermeden. Deze vooruitgang betekent minder aanpassingsproblemen en een veiliger en comfortabeler zicht!

3° generatie: snellere aanpassing!

Even revolutionair als de intrede van progressieve glazen in de jaren '60, was in 2005 de ontwikkeling van een dubbelzijdig progressief glas! Dankzij een doorgedreven analyse van het natuurlijk gedrag van het oog (wet van Listing) is men erin geslaagd een nieuwe berekeningsmethode te ontwikkelen. Deze nieuwe methode laat toe om aanpassingen aan de voor- én achterkant van het glas op elkaar te laten inwerken en te complementeren. Deze nieuwe generatie progressieve glazen heeft een kortere tussenzone waardoor u van een breder gezichtsveld geniet en uw natuurlijke manier van zien wordt gegarandeerd.

Niet alleen went u sneller aan uw progressieve glazen, u geniet nu ook van een scherper en helderder zicht in de 3 verschillende zones én de wazige zones aan de zijkant worden beperkt. Uw ogen raken minder snel vermoeid en u geniet van een zeer comfortabel en dynamisch zicht.

De integratie van 3 sterktes in 1 glas vereisen een zeer precieze opmeting en montage van de glazen opdat de correcties de vereiste plaats op het oog bereiken. Wij zijn specialist in het adviseren en monteren van progressieve glazen.

 

Kom snel langs voor advies op maat van uw ogen!

 

okley2.gif
koppel2.gif
okleylogo.gif
okley5.gif
serengeti1.gif
vrouw.gif
serengeti3.gif