Onze troeven voor brildragers

 

3 jaar garantie op breuk, verlies en diefstal van uw progressieve glazen.

 Ja, u leest het goed. Bij breuk, verlies of diefstal van uw progressieve glazen heeft u naast de fabrieksgarantie, recht op een uitzonderlijke garantie u aangeboden door Optiek Hulpiau.

Bij vervanging onder garantie betaalt u tijdens het eerste jaar 0%. Tijdens het 2de jaar betaalt u 33% en tijdens het 3de jaar66%. De garantie is eenmaal geldig tijdens de periode van 3 jaar* 

 

Kinderen bieden we 2 jaar garantie op breuk, verlies en diefstal van glazen en montuur.
Gedurende deze twee jaar betaalt u slechts 50% van de bril van uw kind*

 

Keuze uit de laatste nieuwe generatie glazen

Progressieve glazen combineren 3 sterktes in slechts 1 glas: onderaan een zone voor kortbij, bovenaan een zone om ver te zien en ertussen een zone voor optimaal zicht op tussenafstand.

Doordat er 3 sterktes in slechts 1 glas worden geïntegreerd, is het zicht op de zijkanten iets minder scherm.  De laatste generatie progressieve glazen minimalissert echter dit fenomeen door reeds tijdens de productie rekening te houden met de 5 parameters en biedt dus de allerbreedste kijkzone.  Dankzij deze progressieve glazen wordt u optimaal zicht gegarandeerd!

Meervoudige ontspiegeling, hardlaag, water-afstotende laag.

Door de meervoudige ontspiegeling werden vervelende reflecties vermeden.

De waterafstotende coating is een laag die er voor zorgt dat vuil en vet zich minder gemakkelijk aan het glas hechten.

De hardlaag zorgt voor een krasbestendig, reflexvrij glas.  Hierdoor worden hinderlijke fijne krasjes op glazen vermeden waardoor het glas nog gebruiksvriendelijker is !

Extra dun glas door maatwerk

Met behulp van een geautomatiseerde 3D-Scanner wordt de vorm van het montuur afgetast op basis van meer dan 10.000 verschillende meetpunten. Zo kunnen wij het glas extra dun laten produceren. 

Perfecte montage

De montage van uw glazen in uw bril moet perfect volgens de verschillende parameters worden uitgevoerd.  Vooral bij progressieve glazen is de correcte montage voor vertezicht alsook voor nabij zicht fundamenteel.

6 gratis onderhoudsbeurten

U krijgt een klantenkaart voor 6 gratis onderhoudsbeurten. Een beurt heeft een waarde van € 12.50, maar wordt u gratis aangeboden.

Om de 6 maanden wordt u persoonlijk uitgenodigd voor een onderhoudsbeurt. Deze onderhoudsbeurt omvat:

 • Nieuwe neuspads (jaarlijks)
 • Ultrasoonreiniging voor op optimale hygiëne
 • Controle en rechtzetten van het montuur.

Zes weken gewenningsgarantie

Kunt u ondanks onze deskundige begeleiding niet binnen zes weken wennen aan progressieve glazen, dan worden die kosteloos vervangen door een paar dubbelfocus- of enkelvoudige glazen van hetzelfde type.

 

 

** bij verlies en diefstal vragen wij een politie-attest. Het product dat u verkijgt onder de garantie-voorwaarden is identiek aan het aangekochte product.

Expertise door constante bijscholing

Optiek Hulpiau volgt continue de laatste trends en technologiën en dit door constante bijscholing en het volgen van allerlei technische seminaries. Dit met als doel u de best mogelijke kwaliteit en service te kunnen bieden.

 • Ciba Vision eyelife summits
 • Academy for eyecare Excellence
 • NCC (Nederlands Contactlens Congres)
 • Universiteit van Antwerpen
 • EHSAL Brussel
 • VARILUX university Parijs
 • Essilor trainingen
 • Transition Academy

 

 

Erkend contact lens Xpert Center

 

 

Contactlenzen zijn kwalitatief hoogstaande producten die heel snel evolueren. Bij uw keuze laat u zich dan ook het best adviseren door een specialist zoals Optiek Hulpiau Gentbrugge

De Xpert Centers worden ondersteund door CIBA VISION®, wereldleider in contactlenzen en onderhoudsproducten. Alleen opticiens die over voldoende gespecialiseerde kennis beschikken, mogen het label « Xpert Center » voeren. Ze zijn experts op het vlak van oogcontrole, advies en verkoop van lenzen
Ze scholen zich voortdurend bij en volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet. En ze beschikken over de recentste technische middelen voor een professionele analyse.

Onze troeven voor kinderen

 

Een bril op maat voor uw kind

Kinderen bieden we 2 jaar garantie op breuk, verlies en diefstal.  Gedurende deze twee jaar betaalt u slechts 50% van de bril van uw kind*
Ten allen tijde gratis rechtzetten van de bril van uw kind.

Baby's & kinderen: Hoe de juiste bril kiezen?

  Brillen voor baby's en kinderen verschillen zeer sterk van brillen voor volwassenen, aangezien hun gezicht andere verhoudingen heeft. Brillen voor baby's of kinderen moeten aangepast zijn aan hun morfologie.  Kinderen hebben een platte neuswortel en een soms zeer brede schedel die nog voortdurend groeit.  De afstand tussen hun pupillen is kleiner en hun oren bevinden zich ietwat boven ooghoogte.

Voor een kinderbril moet u rekening houden met bepaalde aspecten, zovel voor de veiligheid als voor het gemak van uw kind.  Hoe meer de bril hem bevalt, hoe liever hij die zal dragen.

Enkele adviezen

STEVIGHEID. De bril moet tegen een stootje kunnen. Kinderen ravotten graag en zijn soms nog zeer onhandig.  Flexibeleveren zijn dan ook geen overbodige luxe.  Om de glazen tegen fijne krasjes te beschermen is een hardlaag aangewezen.

VEILIGHEID. Kinderen vergeten vaak dat ze een bril dragen.  Het is dus belangrijk dat de glazen schockbestendig zijn.  Het gebruik van polycarbonaat is aan te raden omdat het tien maal zo sterk is als gehard glas.  Ook een anti-UV-bescherming is essentieel, want de ogern van kinderen onder de vijf jaar zijn veel gevoeliger voor licht dan die van volwassenen.

LICHTHEID/COMFORT. Hoe comfortabeler de bril zit, hoe liever het kind de bril zal dragen.  Kies daarom voor een bril met een antislip en anti-allergielaag en met dito oren, zodat de bril goed op zijn neus blijft staan en geen irritatie veroorzaakt. Kies ook voor dunne en lichte glazen, liefst met ontspiegeling zodat ze aangenamer zijn bij bijvoorbeeld het kunstlicht in de klaslokalen.

ESTHETIEK. Een bril dragen is nooit leuk voor een kind.  Hij voelt zicht anders dan zijn vriendjes. Vandaar dat het essentieel is om samen met hem zijn bril te kiezen.  Hoe liever hij het montuur en de kleur ziet, hoe liever hij de bril zal dragen.

 

Het Varilux Center is een plaats waar het accent ligt op de vakkundigheid van de opticien en diens ervaring met persoonlijke analyse, advies en montage gekoppeld aan Varilux brillenglazen. De nadruk wordt gelegd op voorstelling van de glazen en de technische aspecten van het beroep van de opticien.Varilux onderscheidt zich door expertise !

Daar komt bij dat wie Varilux brillenglazen aanschaft bij een Varilux Center, kan rekenen op een gepersonaliseerde aanpak, een grondige analyse van zijn of haar behoeften en geniet van een breed servicepakket.

Alle Essilor brillenglazen dragen het CE-label, waarmee ze volledig voldoen aan de Europese CE normen. Door het aankopen van Varilux® brillenglazen verkrijgt u de Varilux® Negenproef, het uitgebreide dienstencharter van uw Varilux® Center.

DE NEGENPROEF

1. Advies

Uw opticien volgt op regelmatige basis gespecialiseerde bijscholingen met als onderwerp de laatste innovaties en technologieën van Varilux®.

Hij is de aangewezen persoon om u met een visuele analyse en een gepersonaliseerde aanbeveling te adviseren bij het aanschaffen van een nieuwe Varilux®-bril.

2. Echtheidsgarantie

U ontvangt uw Varilux® Echtheidscertificaat samen met uw bril. Bovendien zijn de progressieve Varilux® brillenglazen zeer discreet met de laser gegraveerd, uw garantie voor kwaliteit en echtheid.

3. Tevredenheidsgarantie

Als u na een aanpassingsperiode van 30 dagen niet tevreden bent over uw Varilux® brillenglazen, dan zullen wij, in samenspraak met uw opticien, deze vervangen door andere brillenglazen van Essilor.

4. Breukgarantie

Uw Varilux® brillenglazen zijn gedekt door een Breukgarantie, die 36 maanden geldig is vanaf de aankoopdatum. Hieraan is een vrijstelling verbonden van 0% het eerste jaar, 33% het tweede jaar en 66% het derde jaar. De garantie geldt enkel voor een vervanging door een paar glazen met dezelfde sterkte en gemaakt uit hetzelfde materiaal als de gebroken glazen. De garantie is echter niet van toepassing op eventuele krasjes of splinters op de omtrek en /of het oppervlak van de glazen en zal enkel worden toegekend tegen teruggave van de gebroken glazen. Om deze garantie te kunnen genieten is een half jaarlijks onderhoud van uw bril vereist.  Deze volkomen gratis onderhoudsbeurten worden door uw Varilux® Center ter bevestiging genoteerd op uw lidkaart.

5. Diefstalgarantie

Uw Varilux®-glazen zijn gedekt door een Diefstalgarantie die 36 maanden geldig is vanaf de aankoopdatum. Hieraan is een vrijstelling verbonden van 0% het eerste jaar, 33% het tweede jaar en 66% het derde jaar. De garantie wordt slechts toegekend op vertoon van het proces-verbaal van de politie, en geldt enkel voor een vervanging door een paar glazen met dezelfde sterkte en gemaakt uit hetzelfde materiaal als de gestolen glazen.

6. Varilux® Travel Assistance

Opdat u uw vakantie niet zou moeten onderbreken omwille van uw bril, verbindt uw Varilux® Center zich ertoe om u, ongeacht waar u in de Europese Unie verblijft, een pechverhelpingskit te sturen met één leesbril en één bril om ver te zien. U ontvangt de kit, buiten het weekend, gegarandeerd binnen de 48 uur. Deze dienst is beperkt tot 1 enkele tussenkomst binnen de 36 maanden vanaf de aankoopdatum. U vindt het telefoonnummer van Varilux® Europe Travel Assistance op uw lidkaart.

7. Gratis onderhoud

Op vertoon van uw lidkaart kunt u uw glazen gratis laten onderhouden bij uw Varilux® Center (bijstellen, aanschroeven, reiniging door ionisatie en vervanging van de neuspads).

8. Controle-onderzoek

Tijdens het laatste garantieonderhoud zal de opticien van uw Varilux® Center een gratis controleonderzoek verrichten waaruit zal blijken of het nuttig is uw oogarts te raadplegen voor een grondiger oogonderzoek en een nieuw voorschrift.

9. Onmiddellijke herstelling

Bij dringende herstellingen (verlies van een schroef of bijstelling) zal het netwerk van Varilux® Centers alles in het werk stellen om u te helpen.

Onze troeven voor lensdragers

 

Bij Optiek Hulpiau staat service en garantie op de bovenste plank.

Het Optiek Hulpiau team zal u professioneel assisteren in de juiste keuze van contactlens.
Tevens kunnen we u uitzonderlijke garanties geven:

Preventieve zorg door deskundige controle

Om de zes maanden doen wij een deskundige controle om perfect passende lenzen, het scherpste zicht en maximale kwaliteit voor uw ogen te garanderen.  We meten de precieze sterkte (dioptrie) en de kromming van het hoornvlies van elk oog afzonderlijk.
Daarna wordt onderzocht of u voldoende traanvocht produceert.
Er bestaan immers lenzen voor droge, maar ook voor fel tranende ogen. Tenslotte gaan we samen met u op zoek naar de gepaste lens.

Klantenkaart voor lens en bijhorende producten

Proeflenzen voor maat voor absolute zekerheid

Na een deskundige meting geven wij de juiste lens mee op proef.
Indien uw ogen toch anders reageren dan wij verwachten, geven wij u gratis een andere soort lens, tot u geheel tevreden bent over het draagcomfort op optimale scherpte.  Deze proefperiode is uiters belangrijk en wij begeleiden u graag.  Dankzij onze permanente vorming zijn wij steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van contactlenzen.

Tijdige nieuwe lenzen met aangepaste vloeistoffen.

U mag verschillende klachten verwachten indien u uw lenzen niet tijdig vervangt of het verkeerde product gebruikt.  Onze zorg is u steerds de juiste lens met het aangepaste product te leveren.  Zo hebt u altijd verse, onbeschadigde lenzen en voldoende contactlensvloeistof in huis.

Let op! Elke soort lens vraagt om een specifiek product.  Het kriskras mengen van verschillende producten met lenzen kan onaangename gevolgen hebben voor uw ogen.

Kostenloze vervanging van beschadigde lenzen door nieuwe

Bij beschadiging krijgt u gratis nieuwe lenzen. U wordt onmiddellijk geholpen.  Indien uw lens besteld moet worden, geven wij een reservelens mee met de juiste sferische sterkte*

Maximum 2 maandlenzen of 1 box met 2x5 daglenzen per jaar.

 

 

koppel.gif
serengeti3.gif
okley4.gif
jfrey4.gif
serengeti3.gif
koppel.gif
jfrey3.gif