top of page
Schermafbeelding 2021-01-19 om 18.22.25.

Wij werken samen met het hoorcentra Lapperre om u nog beter van dienst te zijn. De nummer één bij gehooroplossingen. Afhankelijk van uw gehoor kiezen wij voor u de beste optie. 

 

Gehoorverlies
Je oren en ogen zijn je belangrijkste zintuigen. Gehoorverlies heeft dus een flinke impact. De oorzaken van gehoorverlies zijn heel uiteenlopend: vaak ligt ouderdom aan de basis, maar ook geluidstrauma's, infecties of erfelijke factoren kunnen een rol spelen. Soms duikt gehoorverlies heel plots op, maar meestal gaat het sluipend en merk je het pas laat op. Gelukkig is een hoortoestel heel vaak de oplossing.

Tinnitus

Als je af en toe een ongewoon geluid – zoals ruisen of fluiten – hoort, is dat heel normaal. Duurt dat langer dan 24 uur, dan ga je best langs bij een neus-keel-oor-arts. Die kan de oorzaak achterhalen en de juiste tinnitus behandeling starten. 

Vermijd in de tussentijd zoveel mogelijk geluiden, zoals telefoons, straatgeluid of luide muziek. Soms ontstaat oorsuizen door stress en is het een waarschuwingssignaal van het lichaam: ”Opgelet! Het wordt me teveel”. Dan helpt wat ontspanning en innerlijke rust je al een heel eind verder. Door de stress in je lichaam af te bouwen, kan de piep in je oor vanzelf verdwijnen.

 

Lukt het je niet om op deze manier je oorsuizen of andere tinnitusklachten te verminderen? Afhankelijk van het soort tinnitus en de graad van gehoorverlies kunnen hoortoestellen helpen om de tuut in je oren te maskeren en naar de achtergrond te drukken.

Oordoppen

Je kunt je gehoor niet bewust uitschakelen – het is altijd klaar om geluiden of lawaai op te vangen. Daardoor krijgen de haarcellen in je oren heel wat te verduren als je ze regelmatig of acuut blootstelt aan lawaai. In het ergste geval krijg je gehoorschade en gehoorverlies. Om je oren in topvorm te houden, denk je er dus best aan om gehoorbescherming te dragen.

Afspraak
Twijfels over je gehoor? Dan aarzel je best niet te lang. De eerste stap naar een oplossing is een bezoekje aan de audicien. Die doet een gehoortest, zodat je meteen weet of je gehoorverlies hebt en wat daar aan te doen valt.
Ga je liever niet de deur uit voor een hoortest? Dan geeft onze online hoortest je al een eerste betrouwbaar inzicht in hoe het met je gehoor is gesteld.

Elke dinsdagvoormiddag helpt onze audiologe Kelly u graag op afspraak.
U kan een afspraak maken door ons te bellen of eens langs te komen.

 

Schermafbeelding 2021-01-19 om 18.22.41.
Lapperre: Projects
Schermafbeelding 2021-01-19 om 18.22.27.
Lapperre: Portfolio
47183379_447177752488725_750278709273742
bottom of page