top of page

Onderhoud van je bril

De tips voor kristalheldere brillenglazen

Bij aankoop van je bril krijg je 6 keer halfjaarlijks een bon toegestuurd om je bril gratis te laten onderhouden bij ons.
Dit door middel van een ultrasonisch bad, nieuwe neusjes indien nodig, vastzetten van vijsjes, en rechtzetten van je bril.

Een goed onderhoud van je brillenglazen zorgt niet alleen voor een helder zicht, je verlengt er ook de levensduur van je glazen en montuur mee.

Zelfs als ze nog worden gebruikt als laatste redmiddel, dan nog zijn doekjes of mouwen van een kledingstuk een slechte oplossing. Kleding en doekjes laten vaak stofdeeltjes of vuil achter op de brillenglazen, wat microkrassen veroorzaakt. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de brillenglazen gaandeweg afneemt waardoor uw zicht ook wordt beïnvloed. Krassen kunnen niet worden verwijderd uit kunststof of minerale brillenglazen. Zelfs al lijkt de schade slechts een oppervlakkige kras, dan nog wordt het licht door deze fijne krasjes verspreid en raakt het oog geïrriteerd. Vaak betekent dit dat u een nieuwe bril moet kopen.

Daarom lijsten wij speciaal voor u de belangrijkste onderhoudstips op.

Onderhoud bril: About

TIPS

Onderhoud bril: FAQ

Snel reinigen

Indien u uw bril snel moet reinigen, gebruik dan niet uw kledingstuk.
Hiervoor geven wij bij elke nieuwe bril gratis ons gepersonaliseerd microvezel doekje mee.

Indien u vettigheid wilt verwijderen kan u gebruik maken van een brillen spray + zakdoekje. Daarnaast kan u ook gebruik maken van vochtige brilreinigingsdoekjes die compact en klaar voor gebruik zijn.

Grondig thuis reinigen

Gebruik geen afwasmiddelen om je bril te kuisen! Deze kunnen de coating van je glas ernstig aantasten.
Spoel bij voorkeur je glazen eens onder lauw stromend water.
Breng vervolgens je brillenspray aan op een zacht zakdoekje en kuis voorzichtig je glazen.
Ten slotte kan je de glazen doen opblinken met het microvezeldoekje.
(Dit kan u regelmatig wassen op 40° zonder wasverzachter).

Iets waar minder aandacht wordt geschonken maar even belangrijk is, is je neusstuk en zijkant van de montuur mee te kuisen.
Dit omwille van hygiënische redenen, maar ook om de pasvorm van je bril optimaal te houden. (Vette stoffen kunnen er voor zorgen dat je bril gaat glijden).

Ultrasoon reinigen

Uw bril reinigen met behulp van een ultrasoon reinigingsapparaat blijft de beste garantie op een grondige en goede reiniging. Dit is de zachtste en meest doeltreffende manier om vuil te verwijderen. In slechts enkele minuten zien uw brillenglazen en montuur er weer zo goed als nieuw uit.
Omdat niet iedereen kan investeren in zo een apparaat, geven wij als opticien elke nieuwe bril zes keer een gratis ultrasonisch bad, inbegrepen in het halfjaarlijks onderhoud.

Uw bril opbergen

Uw bril heeft ook een goed onderkomen nodig! Bewaar deze in de meegeleverde harde doos wanneer u de bril niet draagt. Indien u geen doos bij u heeft, moet u de bril op een veilige plaats leggen met de glazen naar boven gericht.
Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw bril niet wordt blootgesteld aan extreme hitte. Temperaturen boven 80°C kunnen zelfs de sterkste brillenglazen of monturen beschadigen. Vooral kunststof brillenglazen mogen niet worden blootgesteld aan hoge temperaturen. Dit kan de duurzaamheid van de coating (bijvoorbeeld de ontspiegelcoating) nadelig beïnvloeden. Extreme temperatuurschommelingen kunnen ook tot breuk leiden als gevolg van de verschillende structuren van het basisglas en de coating. Daarom mogen zowel uw brillendoos als uw bril niet gedurende langere tijd in een sauna of op het dashboard van uw auto blijven liggen in de zomer.

kal-loftus-589740-unsplash.jpg
Alcon_P1_FacebookBanner_NL.jpg
bottom of page